Tuesday, May 3, 2011

Jaké půjčky jsou nejvýhodnější?

Pokud hledáte skutečně nejvýhodnější půjčky, pak asi víte, jak složité to je. V dnešní době máte sice díky internetu přístup až k nepředstavitelně velkému množství informací, jenomže je těžké s v těchto informacích zorientovat a nějakým způsobem je pochopit. I když hledáte ty nejvýhodnější půjčky, tak musíte tento problém řešit. Najít půjčku, která je skutečně nejvýhodnější, je velmi obtížné, protože internet je svobodné médium, kam může prakticky kdokoliv napsat cokoliv. Díky tomu najdete na internetu ne jednu nejvýhodnější půjčku, jak by to v ideálním světě mělo být, ale spíše desítky a stovky takových půjček, což je však ve skutečně nemožné. Nejvýhodnější půjčka může být vždycky jenom jedna. Pokud si myslíte, že já takovou půjčku znám a na tomto webu se dozvíte konkrétní banku, nebo společnost a konkrétní půjčku, která je nejvýhodnější, budu Vás muset zklamat. Můžu Vám však alespoň lehce napovědět v tom, která půjčka rozhodně nejvýhodnější není. Taková půjčka, která skutečně není výhodná často na první pohled naopak jako výhodný vypadá, ve skutečnosti, ale může mít ve smlouvě spoustu tajných pastí, triků, podvůdků a chytáků, které Vás ve finále připraví o celý Váš majetek a budete zadlužení až do konce života. Je to velmi smutná věc, ale je to přesně tak. Proto si vždy při podpisu smlouvy dávejte velký pozor a berte si ji domů.
Půjčky, které rozhodně nejsou výhodné jsou půjčky od nebankovních společností. Často půjčují hlavně lidem, kterým nepůjčila banka a lidem, kteří mají velké finanční problémy. Tyto půjčky jim tyto problémy ještě zhorší a často tak dochází k nejhoršímu. Nikdy si nepůjčujte peníze od nebankovních společností, byla by to obrovská chyba, které byste litovali dokonce života.
Další nevýhodné půjčky jsou půjčky z kreditních karet. Banky Vás lákají na bezúročné období a tak si půjčíte z karty třeba 30 tisíc a myslíte si jak to v klidu do 40ti dnů zaplatíte a budete v pohodě, protože nemusíte platit žádný úrok. Takové půjčky by skutečně byly nejvýhodnější, protože by byly bez úroků. Je to samozřejmě jenom pohádka, jak nalákat hlupáky, kteří si myslí, jak všechno zázračně do 45ti dnů zaplatí. Vůbec to tak nebude, bude to ve většině případů naopak. Velmi mnoho lidí půjčku z kreditní karty do 45ti dnů nezaplatí a tak jim začne vznikat ještě mnohem větší dluh, protože musí platit úrok klidně i 20% za rok a to je už slušná pálka. Proto ani půjčky z kreditních karet rozhodně nejsou nejvýhodnější.
Podobně jako půjčky z kreditních karet jsou na tom kontokorenty, o něco lepší jsou spotřebitelské úvěry a samozřejmě hypotéky. To jsou asi ty nejlepší možnosti.
Nejvýhodnější půjčky jsou půjčky od rodiny a od dobrých přátel, protože takové půjčky jsou často bezúročné, problém je v tom, že riskujete často víc než peníze a to dobré mezilidské vztahy, které může právě půjčování peněz velmi narušit. Smutný je to faktem, ale naprosto pravdiví, proto na to při hledání těch nejvýhodnějších půjček myslete.

No comments:

Post a Comment